Leasingul de personal Ce este, Cum îți face economii, Când ajută și De ce este potrivit pentru compania ta

Leasingul de personal Ce este, Cum îți face economii, Când ajută și De ce este potrivit pentru compania ta

Fiecare proces și ofertă are perioada potrivită când sinergia dintre cerere și ofertă se întâlnesc pentru a produce rezultate mai spectaculoase. Anul 2022 poate fi anul leasingului de personal adoptat la scară mai mare de către companii. 

În România, conceptul de leasing de personal a apărut în 2003, iar dacă în 2014 angajații temporari reprezentau sub 2% din forța de muncă și sub media europeană, în 2022 companiile care oferă servicii de leasing de personal, ca Pro Ideal Jobs, au împreună peste 100.00 de angajați. 

Tot mai multe firme apelează la aceste servicii, pentru a ține pasul cu schimbările ce se petrec continuu. Tocmai de aceea externalizarea serviciului de recrutare și selecție reprezintă noul trend al companiilor.  1. Când ajută leasingul de personal o companie:  

 

 • Când ești o companie cu longevitate și cauți o modalitate rentabilă pentru compania ta de a angaja personal, având în același timp mai puține riscuri și un beneficiu financiar,
 • Când ești companie nouă și deși proiectele există, nu știți cum va evolua producția sau volumul de muncă, nu puteți estima profitul activității pentru a stabili numărul de angajați permanenți necesari sau sustenabil, iar leasingul de personal poate să fie o variantă confortabilă atât din punctul de vedere al costurilor cât și al timpului eficientizat,
 • Când compania desfășoară un proiect pe termen scurt sau în altă parte a țării sau activează într-un domeniu cu sezonalitate ridicată.
 • Când ești dispus să ai încredere în specialiștii în resurse umane din companii de recrutare, care au dezvoltat o afacere din aptitudinile lor speciale de a recruta rapid oameni calificați. 

În prezent, leasing-ul de personal reprezintă calea ușoară prin care societățile mici și mijlocii își pot desfășura activitatea! Astfel, sunt evitate complicațiile din spatele proceselor de angajare și administrare de personal. Mai mult, costurile suplimentare se reduc la minimum.

1 comunicare cu colab 1

Externalizează serviciile care costă timp pentru tine:

 Leasingul de personal și soluțiile pe care ți le propunem în 2022

 

2. Ce este leasingul de personal 

Definiții care ajută: 

Leasingul de personal  = model de outsourcing unde o companie care își propune să angajeze lucrători interni și la distanță cu mai puține riscuri și resurse, solicită servicii de personal de la o companie specializată, externă, care detașează angajați la solicitant. 

În această relație care ajută companiile peste perioade dificile sau ocupate, principalii actori sunt: Agenția de recrutare de personal, Compania beneficiară a serviciilor de leasing de personal și Angajatul temporar. 

Iar procesul de leasing de personal presupune: 

 • Identificarea și selectarea personalului atât prin recrutare activă cât și prin recrutare pasivă;
 • Completarea întregului proces de recrutare și trimiterea spre angajare doar a candidații care corespund cerințelor și valorilor companiei;
 • Programarea candidaților la proba de lucru în cadrul companiei;
 • Livrarea feedback-ului către candidații;
 • Încheierea unui contract de leasing de personal, unde angajatul temporar semnează un contract individual de muncă cu agenția de recrutare, adică Pro Ideal Jobs

Noi ca și agenție de recrutare ne vom ocupa apoi de plățile salariilor și impozitelor aferente angajaților. Și pentru că avem experiența necesară în aceste procese și responsabilitatea pentru angajații noștri.

7old

În ultimii ani, organizațiile au ajuns la un numitor comun, departamentul de HR fiind un element cheie pentru dobândirea succesului. Astfel, accentul se pune tot mai mult pe colaborarea cu persoane bine pregătite și cu o experiență vastă în domeniul resurselor umane. 

”În procesele clasice de recrutare avem o rată de succes de 50% (considerată mare în industrie) și lucrăm exclusiv cu succes fee. Așadar, am învățat să devenim partenerul ideal atât pentru companii cât și pentru cei care caută noi soluții pentru viitorul profesional. Ne considerăm HR matchmakers în IT și echipa noastră are proceduri speciale care ne oferă garanții pentru succesul asocierilor.” – Andreea Strat, reprezentant Pro Ideal Jobs.

Externalizarea serviciului de recrutare și selecție de personal vine tocmai din dorința angajatorilor de a beneficia de cele mai calitative servicii și, în același timp, de a-și diversifica forța de muncă. Experiența acumulată și rezultatele bune oferite clienților, plasează companiile de recrutare într-o poziție superioară, lucru vizibil și pe teritoriul României. 

hr leasing

Utilitatea serviciului de leasing de personal s-a văzut în momentele de criză. În 2008, conform zf.ro, companiile ofereau un număr mediu de 60.000 de angajaţi pe an, iar în prima jumătate a lui 2021 piața a înregistrat o creştere de peste 19% conform unei analize realizate de Asociaţia Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane (AFSRU).

”Având în vedere flexibilitatea pe care munca temporară o asigură, aceasta a fost o soluţie pentru această perioadă de incertitudine,”  a declarat Bogdan Gabor, preşedintele AFSRU.

3. Cum îți salvează timpul și alte resurse angajarea unui colaborator pe partea de leasign de personal

SUA este considerată de cei mai mulți cercetători ca fiind locul de naștere a ceea ce numim în prezent recrutare și selecție de personal. Recrutarea și selecția personalului constituie apropierea granițelor dintre societate și organizație sau dintre piața muncii și procesul de muncă. În fond, o companie de recrutare și selecție administrează resursele necesare altor întreprinderi, indiferent de natura acestora. 

A. Beneficii ale Leasingului de personal prin companie specializată: 

 • Cea mai rapidă și printre cele mai rentabile modalități de captare a forței de muncă. Acest lucru va reduce costurile dar și timpul investit în găsirea oamenilor potriviți. Astfel că, niciunul dintre proiectele tale nu va avea de suferit din cauza lipsei de personal.
 • Cheltuieli predictibile – Având acces la costurile aferente într-un mod transparent, companiile angajatoare își pot calcula din timp cheltuielile semestriale sau anuale. O dată planificate costurile și aliniate cu strategia de business, companiile pot să avanseze cu încredere în efectuarea planurilor de dezvoltare.
 • Riscuri împărțite la angajare – Compania ta nu își mai asumă responsabilitățile de a gestiona randamentele și beneficiile angajaților. Compania continuă să își focuseze întreaga atenție pe aspectele esențiale ale business-ului, pe îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite și pe activitățile generale din organizație, lăsând în mâna specialiștilor recrutarea forței de muncă necesare pentru buna desfășurare a lucrurilor. Externalizarea reprezintă și un transfer de responsabilitate către o unitate externă.
 • Acces la talente de top – Datorită procentului de succes de acre vorbeam mai sus, companiile pot avea încredere că oferim și avem acces la talente și potențiali angajați cu specializare.

leasing

Serviciul complet HR pe care îl propunem odată cu serviciile de leasing de personal Pro Ideal Jobs aduce economie de timp companiei tale. De la administrarea salariilor, la administrarea concediilor, zilelor libere, sau maternitate, ne vom ocupa de toate statele de plată. Vom pregăti formularele și ordinele de plată, ba chiar vom și depune lunar declarațiile obligatorii pentru fondul de sănătate, pensie, și asigurare socială.

Pe lângă toate acestea, vom pregăti centralizatoarele și, totodată, ne vom ocupa de restul formalităților necesare autorităților statului. 

Avantajul de a lucra cu noi este că vom ușura programul angajaților interni ai companiei tale care se ocupau inițial de această activitate. Sau o putem prelua complet.

 

B. Beneficii pentru angajații care se înscriu pe listele companiilor de leasing de personal: 

  • Beneficii sporite ale angajaților –  Cu serviciile de leasing de personal, angajații se bucură de beneficii și stimulente mai bune pe durata angajaților lor. 
  • Clauzele contractului de muncă temporar sunt similare celor prevăzute într-un contract de muncă individual, cu o diferenţă în perioada de angajare, aceasta fiind de maximum 36 de luni în cazul angajaţilor temporari. Și aceasta poate fi un stimulent în plus pentru angajații care doresc să testeze anumite industrii și să nu aibă în CV multiple renunțări. 
  • Un partener de discuții deschis pentru angajați, la care pot să revină cu solicitări sau întrebări, care se ocupă toate etapele de la plata la timp a salariilor la administrarea concediilor, zilelor libere, sau maternitate.
  • Compania de leasing nu are voie legal și nici nu percepe nicio taxă salariaților în schimbul demersurilor efectuate pentru angajarea lor.

Potrivit unui studiu efectuat de sucursala belgiană a agenţiei Randstad de muncă temporară, numai circa 10% dintre angajaţii temporari revin la şomaj după ocuparea unui loc de muncă temporar.

Screenshot 7

c. Ce primește compania de recrutare ce oferă personal în leasing: 

 • O plată fixă stabilită în contractul semnat cu compania. Această plată include sumele destinate salariului și impozitelor angajatului temporar, orele suplimentare, sau alte plăți destinate angajatului.
 • Comisionul de recrutare. Din a două lună de angajare se achită atât comisionul de leasing cât și cel de administrare al angajatului cu împrumut.

 

 1. De ce este Leasingul de personal potrivit pentru compania ta

Pe lângă beneficiile de mai sus, noi îți asigurăm un parteneriat transparent, dinamic, care pune pe primul loc nevoile și grijile tale. De la asigurarea documentației și a procedurilor administrative, imaginează-ți dacă ne-a luat atât de mult să scriem câte vom face pentru tine, cât timp ți-ar lua ție sau departamentului tău de HR să le ducă pe toate la capăt fără frustrări.

leasing personal

Experții preconizează o revenire la normalitatea lui 2019 pentru finalul trimestrului 1 din 2022, și o potențială stabilizare a industriilor, implicit cea automotive, care reprezintă în România una dintre principalele solicitante de personal în leasing. 

Potrivit unui studiu realizat de Grand View Research, Inc., estimările spun că dimensiunea pieței globale de externalizare a proceselor de afaceri va ajunge la 435,89 miliarde USD până în 2028, înregistrând o creștere anuală de 8,5%. 

 „Cultura de lucru de la distanță devine [rapid] norma în lume. Și, din această cauză, soluția de personal de la distanță este acum acceptată pe scară largă, permițând accesul nu doar la talentul de pe tot globul, ci și la eficiența productivității companiilor din întreaga lume,” spune Carmen Booth, reprezentant companie de leasing din UK. 

Kahoot Workplace Culture Report Stat 1 1024x577 1

Companiile alături de care lucrăm noi la Pro Ideal Jobs pentru a gestiona leasingul de personal vin din diferite arii de activitate. Clienții noștri din zona IT, customer service, producție, sau logistică apelează frecvent la serviciile noastre. fie că vorbim de muncă sezonieră, proiecte cu termene bine stabilite sau job-uri cu o disponibilitate redusă, necesar de persoane calificate care să ocupe posturile respective pe perioada lor de desfășurare sau la început de drum. 

 

 1. Cum începi colaborarea cu Pro Ideal Jobs, pentru primii angajați în sistem leasing? 

Scopul principal al companiei de recrutare este de a furniza personal calificat și potrivit postului disponibil. Așadar, înțelegerea corectă a afacerii, a mediului de lucru și a culturii organizaționale, sunt esențiale pentru selectarea corectă a potențialilor candidați.

5

Conturarea corectă a imaginii companiei poate reprezenta factorul decisiv în recrutarea forței de muncă potrivite. Totodată, buna înțelegere a business-ului, a mediului de lucru și a culturii organizaționale, sunt mai mult decât necesare pentru selectarea corectă a potențialilor candidați. Iar noi ne dedicăm tot timpul necesar pentru a valorifica timpul vostru și al afacerilor care aveți nevoie să meargă constant, spre creștere și sustenabil.

Prin urmare, discuția cu noi trebuie să se bazeze pe transparență. Desigur, o oferim și noi în orice pas al colaborării. Specialiștii în HR nu acordă atenție doar proceselor de angajare, ci și personalului deja existent în companie, atenția fiind astfel diseminată în două părți egale! 

Screenshot 2 removebg preview 1

De aceea, colaborarea cu o firmă de leasing de personal reprezintă un mare câștig pentru compania ta. Aceasta se bucură de servicii de calitate, care nu fac decât să-i sporească activitatea. Un personal calificat și dedicat organizației va reprezenta întotdeauna cheia succesului, iar cu oamenii potriviți la locul potrivit, rezultatele nu întârzie să apară.

Este esențial ca toate etapele procesului de administrare să aibă loc sub supravegherea unui personal calificat și specializat. Experiența în domeniu a Pro Ideal Jobs este un factor decisiv, spunându-și cuvântul în cadrul fiecărei noi colaborări. 

 

 

Externalizarea serviciilor de administrare de personalului în leasing și a celor de salarizare nu constituie decât un nou pas disponibil companiilor pentru a-și desfășura activitatea la cel mai înalt nivel.

Vedeți cum vă putem ajuta compania pe pagina dedicată serviciului sau la o discuție cu un expert Pro Ideal Jobs. 

 

Vă stăm la dispoziție: 

Facebook

Twitter

LinkedIn

 

 

 

Articole similare